A COLLIE iránti imádatunk kb. 10 éve kezdődött.

 

Első collienkat Sty-t 2001 májusában vettük. Ő egy gyönyörű tricolor szuka volt. A collie természetét ekkor még csak leírásokból ismertük. Amikor Sty-nak kezdett kialakulni az egyénisége egyre inkább megismertük a fajtát. Ez volt az az időszak ami egy életre meghatározta a collie-hoz fűződő viszonyunkat. Sty jól tanítható, okos, intelligens kutyus volt, borzasztó nagy ragaszkodással a család iránt. Imádott velünk lenni. Sajnos 2007-ben elvesztettük Őt.
Pár héttel később tudatosult bennünk, hogy nem bírjuk sokáig collie nélkül. Ebben az időben ismertük meg Csernyik Istvánt (Seven-Stone Collie Kennel), akivel azóta is nagyon szoros barátságban vagyunk. Az ő segítségével találtuk meg Garda Katát (Marrow Collie Kennel) és tőle vásároltuk második szukánkat, Mayát. Nem csalódtunk jó választás volt! Ekkor kezdtünk el kutyakiállításokra járni, eleinte csak nézőként, később kiállítóként.
Szerettünk volna egy társat Maya mellé, így 2007 augusztusában találtunk rá egy gyöngyszemre, Shelby-re, Korózs-Papp Juditnál (Silver Dream Collie Kennel). Shelby megszépítette mind Maya és mind a mi napjainkat. A kertben a két kutya játszadozását elnézve egyre inkább erősödött bennünk a gondolat, hogy még akarunk colliet, még, még, még... :) És ez már egyenes út volt a kennelalapításhoz.
A blue-merle színváltozat már a kezdetek óta nagyon tetszett nekünk. A dolog adta magát, mert Istvánnak (Seven-Stone Collie Kennel) blue és tri alom született 2008 októberében. A két kennel közelsége miatt hétről hétre követhettük figyelemmel az alom cseperedését, így lett a miénk Memphis aki egy igazi karácsonyi ajándék volt. Memphis egyedüli kanként csodálatosan éli meg napjait a két anyáskodó szukával.
A 2009-es év eddig nagyon mozgalmasan telt és tartalmaz nagyon jó és rettenetesen rossz dolgokat egyaránt. Maya 2. születésnapján 8 drága collienak adott életet. Csodálatos volt látni cseperedésüket. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy valamennyien fantasztikus, szerető gazdihoz kerültek, akikkel napi kapcsolatban vagyunk, így figyelemmel kísérhetjük növekedésüket. Szalczinger Józsinál (Prince of Sunlight Collie és Sheltie Kennel) nagyon igéretes babák születtek, egyiküket gyorsan ki is szemeltük magunknak. Júniusban drága Mayácskánk itthagyott minket. Ezt a fájó érzést csak Pearl érkezése enyhítette aki gyorsan beilleszkedett új falkájába és próbál gyorsan tanulni a nagyoktól.
 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Garda Katának, Korózs-Papp Juditnak, csernyik Istvánnak és Szlaczinger Józsinak, hogy a tőlük származó kutyák ilyen csodálatossá teszik mindennapjainkat!

Képek a mindennapjainkról a galériában.